Интересни събития този уикенд (20-22 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (20-22 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (20-22 март)

Пролетта пристига с музика на живо, градински партита и интересни събития. Отбележете я подобаващо - вижте кои са нашите любими събития за този уикенд. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

Слънчево затъмение

20 март, България

На 20 март предстои да наблюдаваме първото за годината слънчево затъмнение. От територията на България и по-голямата част от Европа то ще се наблюдава само като частично закриване на Слънцето от Луната. Частичното затъмнение ще продължи близо 4 ч и 10 м. По време на максималната фаза на затъмнението в 11 ч 49 м 5 с, близо 53% от слънчевият диск ще бъде покрит от Луната. Вижте в колко часа може да се наблюдава слънчевото затъмнение в някои градове на България.

*

Международен ден на щастието

20 март, цял свят

Вдъхновени от гениалната идея на кралство Бутан, отбележете и вие Международният ден на щастието. Може да не успеете да изчислите с точност своя индекс като брутно национално щастие, но поне не забравяйте да се порадвате от сърце на малките радиости! Повече за Международен ден на щастието.

*

ВН Friday Live - Лайв вечер в Русе

20 март, Русе 

Насладете се на изпълненията на популярни парчета в разнообразни музикални стилове, интерпретирани на живо от Илиян Трифонов и Дидо Ненков на пиано и саксофон. В BH кафе-библиотека. Вход свободен. Повече информация за събитието тук.

*

Промо на Жлъч Гена – Yдар със So Called Crew и dj Skill

20 март, Пловдив

Рап формацията So Called Crew открива пролетния хип-хоп сезон в клуб Библиотеката, Пловдив. Поводът е новият албум на Жлъч / Гена - Yдар. Освен с жлъчните рими и болните бийтове в него, крюто пристига с целия си репертоар и в пълен състав - So Called Crew са MC-тата Жлъч, Брят че и Бате Доуен, графити-артиста и бийтбоксър Trasher и продуцента и DJ Евгени. Повече за лайв изпълнението в Библиотеката.

*

Фотоизложба Балканът и хората - националните паркове - наш дом, нашето бъдеще

до 16 април, Пловдив

Насладете се на тези 30 кадъра не просто с очите си, но и със сърцето си - оставете го да затупти в дивия ритъм на планинския вятър, върнете се за миг към корените си - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня… В Trap Gallery на Творчески комплекс Инкубатор в Пловдив. Повече за изложбата тук.

*

Градински ритрийт в София „Пролетно пробуждане

21 и/или 22 март 2015 г., София

Арт-къща „Куклите” кани на Градински ритрийт в София „Пролетно пробуждане”. На 21-и март настъпва астрономическата пролет. От този ден силата на светлината взима превес над силата на тъмнината. Припомнете си как да се грижите за ума и тялото си, изработете сами свои магически кукли и се почувствайте в баланс със себе си и света. Подробности за градинския ритрийт.

*

Лебедово езеро 

21 и 22 март, София

Софийска опера и балет представя любимият балет по музика на Чайковски - "Лебедово езеро". Вижте подробности и още от програмата на Софийска опера и балет.

*

София Филм Фест

до 29 март, София и Бургас

В годината на 100-годишнината на българското кино гледайте български и световни заглавия на 19-ия София Филм Фест. Вижте акценти от програмата на София Филм Фест. Фестивалът има и своето издание в Бургас - вижте акценти от програмата на София Филм Фест на брега.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Габровски шеги

5 февруари - 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Вход свободен за Музея на световните култури в Барселона

до 7 април, Барселона

Ако по план ви се пада да бъдете в Барселона преди 7 април, посетете безплатно новооткрития Музей на световните култури в каталунската столица е пълен с артефакти от цял свят, които разкриват богата култура и традиции на народи от всички краища на планетата (и основно от бившите испански колонии, разбира се). Повече информация за музея на световните култури в Барселона.

*

Сезонът на лалетата в Кукенхоф

20 март - 18 май, Холандия

Тези изумителни градини с лалета край холандския град Лисе са отворени само 2 месеца годишно. Разгледайте милиони как цъфтят милиони луковици, засадени на ръка, по време на сезона на лалетата в Кукенхоф

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин