Интересни събития този уикенд (22-24 февруари) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (22-24 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (22-24 февруари)
Снимка: Brandi Redd on Unsplash

Имате ли планове за уикенда? Още не?

Тогава разглейдате нашите събития! Те могат да ви вдъхновят и да направят почивните ви дни още по-приятни и вълнуващи!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Енергийната психология – мост между два свята

23 февруари

Искаш ли да намериш разрешение на проблеми и ситуации, които те измъчват отдавна, без да налага да отделяш много време и емоции за това? Искаш ли да разбереш как можеш да си помогнеш и сам? На 23-и февруари екип от 12 лектори ще ни помогнат да намерим отговор на тези и други въпроси с помощта на практичните методи на енергийната психология с 12 вълнуващи теми, насочени към здравето, личния и професионален живот. „Енергийната психология – мост между два свята“ кани всички умни, упорити и устремени към успеха хора, които искат да получат практически умения за самопомощ, които да им помогнат да преодолеят проблемите и страховете си и да продължат уверено напред. Допълнителна информация тук.

*

Традиционни ателиета за изработка на мартеници

23 - 24 февруари

На 23 и 24 февруари 2019 г., в Националния етнографски музей ще се проведат традиционните ателиета за изработка на мартеници, съвместно с дългогодишният партньор на ИЕФЕМ - БАН – Сдружение на задруга на майсторите на народни и художествени занаяти – София. Събитието ще се проведе в музейните кабинети на от 10.00 до 16.00 часа и е подходящо както за деца, така и за възастни. Още информация тук.

*

Изложба “Изгубените светове” в Музейко

до 21 април

С изложбата “Изгубените светове” Музейко ще ни спусне в дълбините на Черно море както никога досега и ще предложи ново преживяване на своите посетители - виртуална разходка в потънал кораб! Изложбата документира една от най-големите морски археологически експедиции, провеждани някога в света - Black Sea MAP. Експедицията разкрива тайните на морското дъно, спускайки се в дълбините на Черно море. Благодарение на нейните открития, посетителите на Музейко ще се потопят в едни от най-загадъчните му тайни и хилядолетна история, заснети и описани по време на едноименната експедиция. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Tech Noir в Groove Music & Art

22 февруари

Tech-Noir е нов проект, включващ в себе си класически заглавия в киното и съвременна електронна музика, представен веднъж месечно, под формата на 6-часова феерия от светлини и електронни звуци. Всеки месец тематичните събития ще представят по един филм, който е заснет през последните три десетилетия. На 22.02 пред Пловдивската публика в Groove Music & Art ще бъде представено второто издание на Tech Noir, посветено на един римейк от 2014 г., а именно - Robocop. Въпросното нео пънк кино заглавие, чието действие се развива в недалечното бъдеще, проследява погрома на голяма международна компания, paзpaбoтвaща инoвaции в изĸycтвeния интeлeĸт и poбoтиĸaтa. Зад проекта - Tech-Noir стои Alexx K, лице което намира своето място в местната клубна сцена, не толкова като Dj, а повече като меломан. Повече информация тук.

*

Мотивационна лекция GET SERIOUS! с Тодор Терзиев

22 февруари

Известният пловдивски лектор Тодор Терзиев ще представи мотивационната си лекция „GET SERIOUS!“, посветена на хората, които искат да успеят благодарение на собствените си воля и усилия! Тя ще се състои на 22.02.2019 от 18:00 часа в Лимакон център, Пловдив. Лекцията е част от поредицата „УСПЕШНИ УТРЕ!“ – III Защо трябва да присъствате на това събитие? Защото ще се говори за сериозните неща от живота! Неща, за които самите вие трябва да сте максимално сериозни. Неща като: вашата личност, вашето „Аз“, вашия приход, как да се грижите за вашето семейство. Повече информаци тук.

*

 

Изложба Ново село - туристическа дестинация

до 10 март

Галерия L’union de Paris – Пловдив, представя  Димитър Шопов с "Ново село – туристическа дестинация / Novo selo – turist destination". Самостоятелната изложба на Димитър Шопов включва картинни обекти, скулптури и видео. Можете да я разгледате в периода 10.01.19 – 10.03. 2019г. „НОВО село“ (на английски: NOVO selo) е легендарна, филмова праисторическа сага на българския режисьор Димитър Шопов, създадена през началото на ХХI век и разработена от неговата компания приятели. Допълнителна информация вижте тук.

*

Музейко в Пловдив с изложба "Еврика"

до 31 декември

През 2019 година Музейко ще посети Европейската столица на културата - Пловдив и ще се настани задълго с любопитни научни открития.“Еврика“ ще покаже на всички малки изследователи вълнуващия път към големите открития на 19 и 20 в. Чрез интерактивни инсталации малките любознайковци ще имат възможност да експериментират и най-важното – да научат, че може да грешат, докато превръщат добрите идеи в работещ механизъм.Още на 13 януари Детският научен център ще провокира малки и големи откриватели с експозицията, която е част от откриващата програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Тя ще срещне гостите на града с най-интересните открития на 19 и 20 в. в Регионален исторически музей в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев“ 14 (Сахат тепе). Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Изложба „СТОЛЪТ КАТО СИМВОЛ”

12 февруари - 12 март

На 12-и февруари 2019 г., от 17:30 часа в Галерия “Серякова къща” в Троян (ул.„Ангел Кънчев“ №6) се открива изложбата „СТОЛЪТ КАТО СИМВОЛ”, която ще представи влиянието на европейския дизайн и архитектура в следосвобожденска България. Експозицията е посветена на 150-ата годишнина от обявяването на Троян за град и е част от изложбите състояли е през месец юни 2018 г. в град София  (в галерия "Средец" на Министерство на културата и галерия “Intro”). Новото в нея е, че ще бъде представено столарското изкуство в Троян - от занаятчийството до съвременната индустрия. Още информация за изложбата тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Изложба ВНИМАНИЕ! в Музея на хумора и сатирата

до 30 април

От 24 ноември 2018 г. до 30 април 2019 г. Музеят на хумора и сатирата представя творби на 27 визуални артисти от Габрово и региона в изложбата ВНИМАНИЕ!. Откриването ще се състои на 23 ноември от 18:00 часа в зала 3 на Музея. Изложбата ВНИМАНИЕ! е провокативна и цели да привлече погледа на публиката към едни познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали път към реализация и утвърждаване  във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба „Чудният свят на тракийката”

до 7 март

На 15 ноември 2018 г. Регионален исторически музей – Търговище представя изложбата „Чудният свят на тракийката”, дело на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ни разкрива по интересен начин жената и нейния сложен свят. Подбрани са важни етапи от живота на тракийката – раждане, лазаруване, годеж, сватба, майчинство и свързаните с тях специфични обреди и обичаи. Пред посетителя се разкрива чудният свят на тракийката, нейните блянове и копнежи от люлката, та до дълбоки старини. Жената е тази, която следва и предава традицията. Още информация тук.

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин