Интересни събития този уикенд (26-28 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (26-28 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (26-28 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва този уикенд - вижте нашите любими събития от петък до неделя. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд 

 

Преход в Стара планина с дрескод: РОКЛИ

27-28 юни, Троянски Балкан, хижа Козя стена

Планината е мястото, където не взимаме с нас житейските си тревоги, за да се запознаем с нови приключения и хора. Затова екипът на хижа Козя стена (в Троянския Балкан) ви отправя покана да се включите на 27-28 юни в преходи „Карнавал в планината” със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ДРЕСКОД ЗА ВСИЧКИ по време на прехода: РОКЛИ!!! Оставете града зад себе си, елате, „дегизирайте се”, усетете свободата как повява в лицето (и краката) ви. (Скъпи мъже, знаем, че провокацията е голяма, но вярваме във вашата разкрепостеност. Дрескодът си има история, която ще научите на място!). Преходът е благотворителен - научете повече за събитието и каузата тук.

*

Фестивал на дивите цветя в Родопите

20-28 юни, няколко смолянски села

Пешеходни и велотурове, фотопленери, творчески ателиета за деца и възрастни, тур в каньона на Гарга дере и вертикалните градини с Орфеевото цвете – силивряка, велотур до изворите на Арда и поход по екопътека „Кърджалийски камък” - това са само част от заниманията, с които Родопите ще ви накарат още повече да се влюбите в тях по време на втория Фестивал на дивите цветя в Родопите. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

Празник на билките, планината и туризма

27 юни, местност Айдушко сборище край Троян

Празникът на билките, планината и туризма събира планинари, ориентировачи, мотоделтапланеристи, билкари, почитатели на планинските преходи и екстремното колоездене идват от юг и от север на Балкана, за да отбележат празника на любимата планина. Освен музика и полезна информация за билките, на празника се организират състезания за най-дълъг и най-пъстър венец, състезание по ориентиране, вари се чай от десетки билки, бъркат се традиционни гозби, издигат се делтапланери, играят се хора, народни песни огласят планинските склонове на Троянския Балкан... Провежда се в местността Айдушко сборище, над село Балканец (по пътя за Беклемето). Повече за Празника на билките, планината и туризма.

*

Балкански фестивал Бохеми

26-27 юни, Банско

За първи път в Банско се случва балкански фестивал „Бохеми“. В последния уикенд на месец юни, за два дни, Банско ще се превърне във фестивален град, какъвто не е имало досега у нас. Всички, които кипят в ритъма на балканската си кръв, ще могат да станат част от истински бохемски празник. Сред изпълнителите, които ще чуете, са Каролина Гочева, Желко Йоксимович, Иво Папазов – Ибряма, „Барка Брас Бенд”, както и българската инструментална формация – „Булгара”. Вход свободен. Повече за балкански фестивал Бохеми.

*

Лятна случка - фестивал на Карандила

26-28 юни, край Сливен

Фестивал "Лятна Случка – Карандила" е насочен към съвременните форми на изкуство и начините за доближаване до природата, съчетавайки традициите и новото, в търсене на алтернативни методи за развлечение и спорт, начини за комуникация и преоткриване на себе си в заобикалящия свят. След едно успешно издание през 2014 г. тази година предстои едно истинско празненство за малки и големи сред красивата природа на Карандила над Сливен. Вижте програмата на фестивала Лятна случка.

*

Празник на билките, планината и туризма

27 юни, местност Айдушко сборище край Троян

Планинари, ориентировачи, мотоделтапланеристи, билкари, почитатели на планинските преходи и екстремното колоездене идват от юг и от север на Балкана, за да отбележат празника на любимата планина. Освен музика и полезна информация за билките, на празника се организират състезания за най-дълъг и най-пъстър венец, състезание по ориентиране, вари се чай от десетки билки, бъркат се традиционни гозби, издигат се делтапланери, играят се хора, народни песни огласят планинските склонове на Троянския Балкан... Научете повече за Празника на билките, планината и туризма.

*

One Design Week

19-28 юни, Пловдив

Водещи дизайнери и дигитални артисти ще оживят улиците и арт пространствата на Пловдив по време на One Design Week 2015. Подробности и програма на One Design Week 2015.

*

Водна кула арт фест

20-28 юни, София

Проучване на градски пейзажи и рисуващи роботи в тазгодишното издание на Водна Кула Арт Фест. Тази година фестивалът за първи път ще дари с любов едновременно два града – София и Перник. Следете за новини и акценти от програмата на Водна кула арт фест.

*

Виртуален музей на водата Ловеч - вход свободен

до 28 юни включително, Ловеч

Стъпвате в някогашната градска баня на Ловеч и... попадате в магически свят, където нищо не е такова, каквото изглежда. На купола на банята се прожектира небе с движещи се облаци. На пода се прожектира вода, която се раздвижва, когато стъпите върху нея, на димен екран виждате картини от Ловеч... Времето и пространството тук са усукани, направо вързани на фльонга. Няма друго такова място в България. Вход свободен до 28 юни. Прочетете повече за новия музей на водата в Ловеч.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин