Интересни събития този уикенд (4-6 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (4-6 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (4-6 декември)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. И не забравяйте, че вече по книжарниците в цялата страна можете да намерите най-добрия подарък тази Коледа - втория ни пътеводител - "50 места, които да посетите през 2016 г.". - с 50 нови предизвикателства за истински пътешественици. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и театрални постановки, концерти, арт ателиета за подаръци и празнично настроение. 

Немски коледен базар в София.

Коледен базар в SOHO - София.

Немски коледен базар в Пловдив.

Коледен базар във Велико Търново.

Вижте и списък кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Малинова вечер във Vino Orenda

4 декември, София

В петък във Vino Orenda от 17:30 до 20:00 ч. ще посрещнат новата реколта малиново вино на Trastena. Многобройните почитатели на малиновото вино на Trastena ще имат възможността да посрещнат новата реколта Малини и Мерло и 100% био малини. Поканата идва от единствения у нас специализиран магазин само за българско вино Vino Orenda Wine Shop. Вход свободен. Повече за Малиновата вечер.

*

Кинопрожекции "Топлина за душата"

26 ноември - 5 декември, Пловдив

Културен център „Бялата къща” кани всички почитатели на кинопрожекции на независимо кино. Ще ви поднесем букет от аромати, вкусове и емоции. Елате да стоплите душата и тялото си с хубав филм, ароматен билков чай и българско вино. Повече за Кинопрожекции Топлина за душата.

*

Концерт на Виенския Шьонбрун Фестивал Оркестер 

4 декември - Варна, 6 декември - София

Съоснователят на Дворцовия оркестър на Шьонбрун, Петер Хозек, идва у нас със специална коледна програма. Репертоарът на "Шьонбрун Фестивал Оркестер" включва класически произведения от Хайдн, Шуберт, Моцарт, както и ключови моменти от творчеството на семейство Щраус, и други виенски композитори от тази епоха, като Милокер и Целен.

*

Испанска гала фламенко - класика - български фолклор 

5 декември, София

Фламенкото вдъхновява класиката, а българският фолклор вдъхновява фламенкото с емблематичната творба на Мануел де Фая “Любовна магия” и “Еструна - когато българският фолклор среща фламенкото”. По случай 100 години от сценичната премиера на емблематичното произведение на Мануел де Фая “Любовна магия” и след грандиозния успех на “Еструна” на най-значимите фламенко фестивали в Испания, тези две артистични програми ще бъдат представени в един зашеметяващ по своята мощ и емоционално въздействие концерт на 5 декември в зала 1 на НДК от 19:00 ч. Повече за концерта.

*

Традиционен шосеен пробег Поморие – Бургас

6 декември, Поморие и Бургас

Традиционният пробег от манастир „Свети Георги“ в Поморие до Казиното в Морската градина на Бургас ще се състои и тази година по случай Деня на Бургас. Информация за записване тук.

*

Музика на живо в Русе - Маги Петрович & Epic band 

4 декември, Русе

Музика на живо в петък в културен център ВН. През декември очаквайте още детски арт работилнички, срещи с вдъхновяващи личности, фотография - програмата за декември на културен клуб ВН Русе е повече от интересна. Повече за концерта в петък. Вижте програмата на културен клуб ВН.

*

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Фестивал на светлината в Амстердам

28 ноември - 17 януари, Амстердам, Холандия

Амстердам се превръща в истинска зиман приказка по време на ежегодния фестивал на светлината. Десетки светлинни инсталации и скулптури можете да видите покрай каналите, река Амстел и в централните улички на града. Повече за Фестивал на светлината.

*

К А У З И

Достъпното Драгоманско блато - дарителска кампания

Ако сте били на Драгоманското блато през 2012 г., знаете, че то беше прекрасно място за разходка и учене за природата сред самата природа. Мостчетата му имат нужда от подмяна, а от Сдружение за дива природа Балкани имат нужда от вашата помощ. Споделете, дарете или се включете с труд - повече за кампанията Достъпното блато.

*

Изплети топлина - изплети шал, шапка или ръкавици за бездомен човек

до 30 ноември, цялата страна

Включете се в благотворителната кампания "Изплети топлина", като изплетете шапки, шалове и ръкавици. Защото помощи под формата на храна и дрехи не липсват, както от държавни институции, така и от частни дарения. Проблемът е, че след като вечер на тези хора им е осигурен подслон и топла храна, сутринта те отново се озовават на улицата. Повече за кампанията Изплети топлина.

*

Предай нататък - благотворителен базар в Шабла 

23 ноември - 4 декември, Шабла

„Предай нататък“ е коледна инициатива, която Зелен образователен център организира за втора поредна година, за да ви предостави възможност да освободите къщата си от красиви, но ненужни вещи, като ги продадете на символични, определени от вас цени и ги предадете „нататък“, на някой, който ще открие в тях свои нужни и желани вещи. Ще можете и да се огледате сред вещите, които други граждани ще донесат, които ще са на добра цена и ще удовлетворят ваши потребности или желания. Повече за инициативата и как можете да се включите тук.

***

К О Н К У Р С И

Наздравица е любовта - поетичен конкурс

до 8 януари, цяла България

Националният поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” ще се проведе като част от събитията, съпътстващи традиционния конкурс „Най-добро домашно вино”. Откакто Асеновград се помни, все вино е правил, и то хубаво. А хубавото вино се прави с много любов и вдъхновение. Вижте пълните условия на конкурса.

*

Под върха - конкурс за планински кратък разказ

до 19 декември, цялата страна

От Софийски планински клуб ви предизвикват да опитате в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да разкажете за своите 18 000 стъпки към Върха. Всеки може да участва като изпрати своя разказ, свързан с планината. Няма ограничение за пол, възраст или практикуван спорт, стига да се случва там горе, в планината, за която всички мечтаем, докато стоим в града. Подробности за конкурса.

*

Търсете сред стотици интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин