Интересни събития този уикенд (9-11 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (9-11 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (9-11 февруари)

През този уикенд ви очакват събития за виното, любовта, изкуството и още много интересни активности, които да направят почивните дни още по-приятни!

Ето какво ни очакват през почивните зимни вечери! Тук сме събрали най-интересните предстоящи събития, подредени по дати и градове. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Sofia Wine & Spirit Fest

до 9 - 11 февруари

Ценителите на виното могат да се запътят към изложбената зала на ЦУМ, София - между 9 и 11 февруари. Освен това ще имат възможност да дегустират различни видовете вино, спиртни напитки и храни. Работното време на изложението е както следва: 9 до 11 февруари: 11:30 - 21:00 ч. и 1-3 декември: 11:30 - 20:00 ч. Още информация тук.

*

Mish Mash Sweet Fest

10 - 11 февруари

Точно в навечерието на Свети Валентин и Трифон Зарезан – два празника, посветени на любовта към хубавите неща в живота, вторият подред Фестивал на пекарството и сладкарството ще събере на едно място около 30 от най-добрите производители в бранша. Бутикови сладкарници, шоколатерии, пекарни и винарни ще представят най-добрите си предложения в зала „В парка“ над кино „Люмиер“ в „малкото НДК“ в рамките на Mish Mash SWEET Fest – St Valentine Edition. Повече информация тук

*

HANDMADE DESIGN MARKET за Свети Валентин

10 - 11 февруари

HANDMADE DESIGN MARKET е пресечна точка на творци на идеи и предмети, работилници, благотворителни каузи, хапване и пийване, зони за релакс, приятна музика, игри и хора, търсещи и стремящи се към хармония и красота в заобикалящата ги среда. А “LOVE edition” ще събере на едно място човеци, които изработват с ръцете си уникални и изпълнени с душа предмети. А те ще бъдат вашият избор от вашата душа и за вашият специален човек. Още информация тук

*

SVETLIO & THE LEGENDS в Терминал 1 

10 февруари

SVETLIO & THE LEGENDS ще забият на 10 февруари, събота, в същия клуб. В събитието ще вземат участие още две групи - Обратен Ефект и Doctors Gogo Band. Началото е обявено за 22:00, като билетите се разпространяват на цени от 16 лв. при предварително закупуване - отново чрез същата компания. Повече информация тук

*

Изложба живопис "Раздвоение"

до 13 февруари

Галерия „Сезони“ представя Симеон Кръстев и неговата живопис вдъхновена от романтиката и историята на ПарижПо време на творческия си престой там, Симеон Кръстев успява да запечата красотата на френските улици, романтиката и атмосферата на града. Впечатленията отразени в живописните му платна създадени след това са колоритни, запомнящи се, подобно на плакатите му. Повече подробности тук.

*

Фотоизложба "Епопея за незабравимите български опълченци"

до 18 февруари

Регионален исторически музей - София представя фотографската изложба "Епопея за незабравимите български опълченци". Неин автор и куратор е д-р Тошо Пейков. Тя се посвещава на 140 години от Освобождението на София и България. В 140 фотографии се представят символично 140 мига от живота на Българското опълчение. Дава се подробна справка за събитията, предхождащи Руско-турската война (1877– 1878 г.). Отделено е внимание на застъпниците на българската кауза (Лев Толстой, Фьодор Достоевски, Дмитрий Менделеев, Оскар Уайлд, Уйлям Гладстон, Джанюариъс Макгахан, Джузепе Гарибалди, Виктор Юго и др.). Още информация тук

*

Изложба "Същества и случки"

до 28 февруари

През целия месец февруари от стените на зелената къща на SOHO ще ни гледат точно 45 чудати “Същества и случки”, умело илюстрирани от Елена Владинова - архитект по професия и художник и нещотърсач по душа. Стилът ѝ може да се определи като наивизъм с леко анимационен характер, където точните контури срещат непредвидимостта на акварела. Дебютната ѝ изложба включва серия от селектирани и специално създадени за повода илюстрации - пъстри и весели картини, плод на потребността ѝ да екстернализира вътрешния си свят. Повече информация тук.

*

„Имане” - изложба на Хубен Черкелов

до 11 март

„Имане” е първата самостоятелна изложба на Хубен Черкелов от 18 години насам. Специално за нея художникът създава 10 платна, интерпретиращи картини на значими за изкуството ни имена като: Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, изобразени върху банкноти. През последните години, за основа на своята живопис авторът използва визуални образи взети от финансови документи като банкноти, монети, чекове, облигации размишлявайки върху връзката между политика, финанси, история и изкуство. Освен паричен знак, за художника банкнотата e визуален код, сбор от символи и знаци, средство за познаване и оценяване на изкуството като стойност. Още информация тук

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Изложбата „Моята Индия

до 9 февруари

От 18 януари до 9 февруари във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена изложбата „Моята Индия“. Тя съдържа двадесет и един образа на Индия, създадени чрез възможностите на фотографията, колажа, текста и монтажа от дипломирани и настоящи студенти от специалност „Индология“ на Софийския университет „Климент Охридски“. Те са имали възможността да отидат на едногодишна специализация в Централния институт по хинди в гр. Агра – Индия. Още за изложбата тук.

*

Психодрама Фестивал

до 11 февруари

През месец февруари за седма година се провежда Психодрама Фестивал – уникално събитие за България. Уникално, защото е отворено за широката публика, и всеки участник има възможност да избере за себе си подходящи уъркшопи и събития, в които да преживее нещо от личната си история, да се погледне от друга гледна точка, да се развълнува, да се посмее. В програмата на Фестивала са включени и много безплатни събития, културни форуми, театри, дискусии. Тази година има специализирана програма и за най-малките и техните родители. Повече информация тук

*

Изложба "Път на младите"

7 февруари - 5 март

Проектът "Път на младите" на културен център "Бялата къща" продължава. През изминалата 2017 година над 20 млади автори от цялата страна - фотографи, художници и скулптори показаха творбите си пред пловдивската публика и я спечелиха завинаги! Предстоящите шест изложби отново ще ни направят съпричастни  с емоционалните и философски търсения  на младите. Началото за 2018 г. поставят Поли Велкова, Петко Недялков и Христомир Великов на 7 февруари /сряда/ от 18.30 часа. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

до 1 март 

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

Изложба "Един миг мечтан цели пет столетия"

до 31 март

На 29 януари 2018 година се отбелязват 140 години от Освобождението на град Търговище. По този повод Регионален исторически музей - Търговище, съвместно с Художествена галерия ,,Никола Маринов” – Търговище, представят изложбата „…ЕДИН МИГ МЕЧТАН ЦЕЛИ ПЕТ СТОЛЕТИЯ”. Тя ще бъде открита на 25 януари /четвъртък/ от 17:00 часа в Славейковото училище. В експозицията са изложени експонати от фонда на Регионален исторически музей – Търговище, свързани с Руско – турската Освободителна война 1877 – 1878 г. и Освобождението на гр. Търговище. Още информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин