Кувейт - лято през зимата в Персийския залив - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кувейт - лято през зимата в Персийския залив
Автор: Райна Михайлова

Мечтаете ли си за горещите, безгрижни дни на лятото?

Предлагаме ви една дестинацията, която може да бъде вашето лято тази зима - Кувейт.

Това е една от най-малките страни в света, но е и 14-та най-богата. Разположена е на Арабския полуостров, на брега на Персийския залив, като има и девет малки пустинни островчета, всеизвестни със своя петролен добив.

Дъждовните дни на Кувейт са едно странно явление, появяващо се само през два дни в годината. Летата са едни от най-горещите в света, но климата през зимата е идеален.

Освен топлия климат, Кувейт ще ви съблазни и с изобилие от туристически обекти, които можете да посетите.

Къщата на огледалата

Започваме с една по-нестандартна забележителност. Къщата на огледалата се намира в малкото предградие Кадисия, намиращо се в близост до центъра на столицата Кувейт. Къщата е създадена от Лидия Ал-Катан, вдовица на Халифа Ал-Катан, която първоначално решава да декорира едно огледало с късчета стъкла и цимент. След това Ал-Катан решава да разкраси цялата си къща по този начин, като са ѝ нужни около 77 тона огледала и 102 тона цимент. Цялата къща е изпълнена с епични сцени, пресъздадени от стъкло, като най-известните са „Стаята на Вселената“ и „Басейнът на акулите“.

Островът Файлака

Файлака се намира на 20 км разстояние от Кувейт и за да стигнете до него, ще ви е нужен ферибот. Тук има за всекиго по нещо. Туристите, които се интересуват от история, ще намерят археологически останки от трети век преди Христа, като амфитеатър и селото на Файлака, със своите старинни къщички и постройки. Авантюристите ще имат възможността да яздят арабски кон или камила из пустинния остров. За всички останали на разположение е плажът Уананса. Там можете да опитате множество водни спортове и да се насладите на кристално синьото море и чисто белия пясък.

Музеят Тарек Раджаб

Всеки турист, намиращ се в квартала Джабрия, не подозира че в подземието на огромната къща до пакистанското посолство се крие неземно съкровище. Отворете древните египетски врати на дома на първият кувейтски министър на антиките и се подгответе да бъдете смаяни. Тук ще намерите старинни музикални инструменти, османско сребро и саудитско злато, одеждите на арабски принцеси, бахрейнски перли и още над 30 хиляди артефакта. Музеят пази и едни от най-старите арабски ръкописи, датиращи от седми век.

Кувейтските кули

 

За финал сме запазили и обекта, който обединява културата на Кувейт. Кувейтските кули се извисяват над центъра на Кувейт, в близост до местния воден парк. Лявата кула съхранява пет милиона литра вода. Главната - или дясната - кула се извисява на височина 187 м. Можете да се качите до върха ѝ. Пред вас ще се разкрие една изумителна гледка, на столицата Ел Кувейт и на спокойните сини води на Персийския залив. Платформата, на която ще бъдете, се върти на 360° всеки 30 минути и ви предоставя с кафене (където можете да закупите най-вкусния сладолед в цял Кувейт) и магазин за сувенири. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин