Летни музейни занимания за любопитковци - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Летни музейни занимания за любопитковци
Летни музейни занимания за любопитковци

Лятната ваканция вече „чука на вратата“. Мислили ли сте как и къде ще я прекарат децата ви?

Екипът на Националния политехнически музей в София има готовност да отговори на многобройните детски въпроси: Защо?, Кога?, Къде?, Колко?, Как?. В музея се срещат два свята - на голямата наука и на необятното въображение. Там децата ви ще имат възможност да мечтаят и да се вдъхновяват от живота на известните учени, откриватели, изобретатели и астронавти. Ето защо всеки ден ще те, заедно с екипа на музея, ще търсят отговорите на различни "загадки" и ще преодоляват различни предизвикателства. Ето и част от тях:

Понеделник:

Ще разберем защо „гърми“, „святка“ и „трещи“ небето. Има ли разлика между мълнията, светкавицата и гръмотевицата? Кой е Нютон и какво е станало с него и ябълката? Земята наистина ли е кръгла? Що е то геоид?

Вторник:

Защo вали дъжд?А сняг и град? Има ли връзка между водата и техниката? Възможно ли е колите да се задвижват с вода? Какво е тепавица? Откъде идват имената на градовете Самоков и Мадан? Как покълват семената? Можем ли да си направим космическа оранжерия? Каква знаем за сетивата? Кой е най-големият орган в човешкото тяло? Какво е брайлова азбука?

Сряда

От какво се правят парфюмите? Що е то розово масло? Дали мирише хубаво, а яде ли се? Можем ли да си направим сами парфюм? Лесно ли се правят снимки? Какво е камера обскура? Може ли да се рисува със светлина? Искате ли да се посмеем с най-смешните неми филми?

Четвъртък

Кой е измислил Рибния буквар? Защо се казва така? Какво е астрономия? Искате ли да си „направим“ Слънчева система? Какво е меридиан? А паралел? Къде минава Екватора? Колко са континетите? Къде е разположена България?

Петък

Как се подготвя концерт? Какви музикални инстументи са необходими? Какво представляват нотите? Колко репетиции ни трябват за да станем като най-известните музиканти?

Летни музейни занимания за любопитковци

Всички занимания са съчетани с разнообразни демонстрации, практически опити и експерименти, и се провеждат от квалифицирани музейни експерти, имащи опит в работата с деца. Програмата е съобразена с възрастта на децата и с преподавания в училище учебен материал. Предвидени са много игри в дворното пространство на музея и в детския кът на експозицията.

Занятията се провеждат от 9.30 до 17.00 ч. Децата могат да участват за ден, два или за по-дълъг период. За тях има осигурени минерална вода, чай и плодове. Храната е ангажимент на родителите. Местата са ограничени – групата е до 20 деца.

Тази година традиционните летни занимания ще се проведат в две седмици - 03-07 юни  и 10-14 юни 2019 г. Заявки се приемат до 30 май 2019 г.

Плащането се извършва на място: ул. “Опълченска” 66 (от понеделник до събота между 9:00 и 16:30 ч.) или по банков път: Уни Кредит Булбанк; BIC: UNCRBGSF; IBAN: BG66UNCR96603119994210.

Повече информация потърсете на тел. 02 931 80 18 или по e-mail: polytechnic@abv.bg.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин