Лофотенските острови - кога и как да ги посетим? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лофотенските острови - кога и как да ги посетим?
Автор: Peika.bg
Лофотенските острови - кога и как да ги посетим?

Ето и една малко по-нетипична, но изключително красива дестинация – островите в норвежкия архипелаг Лофотен.

Мястото не е много популярно сред туристите и затова, пътешественици, ще можете да му се насладите изцяло. Ако искате да видите величествената красота на далечния европейски север, то краят на зимата е времето за това. А от началото на февруари до края на март е идеалният момент да зърнете приказното Северно сияние.

Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а според ескимосите добри духове палят светлини, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.

Лофотенските острови - кога и как да ги посетим?

Лофотенските острови се намират на 197 км северно от Арктическия кръг, а населението им е около 28 000 души. Архипелагът е дълъг 188 км и е изпъстрен с малки рибарски общини, разположени около фиорди и множество вътрешни езера. Над тях се извисяват покритите със сняг върхове на гранитни образувания, които датират от няколко милиарда години. В този район се намира и един от най-големите дълбоководни рифове на Земята.

Лофотенските острови - кога и как да ги посетим?

Вътрешните езера са пленителни и през тях се преминава по множеството живописни мостове, така че ще имате възможността спокойно да разгледате природните красоти на района.

Лофотенските острови - кога и как да ги посетим?

На Лофотенските острови няма да намерите традиционни хотели – само къщи под наем. Друг интересен факт за тях е, че в периода от 26-и май до 17-и юни денят трае 24 часа. Постоянна нощ пък е между 9-и декември и 4-ти януари. Имайте го предвид, когато се запътите натам!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин