На магична разходка из столицата на елфите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На магична разходка из столицата на елфите
Автор: Peika.bg
На магична разходка из столицата на елфите

Ако сте сред любители на магията и приказките, то „елфската обиколка“ на Хапнарфьордюр, определено ще ви впечатли.

По информация наместните елфите са дребни – най-високите стигат до 91 см. И макар да имат големи уши и да носят старомодни дрехи, те не нямат заострени шапки.

Подобни факти и още много други можете да научите по време на „елфска обиколка“ в Хапнарфьордюр – пристанищен град недалеч от столицата на Исландия Рейкявик, известен като столицата на елфите.

При зимната елфска обиколка на Хапнарфьордюр може да видите 13-те „коледни момчета“ с шеговити имена като Затръшниврата или Откраднисвещ. Децата често оставят обувки, които коледните момчета да напълнят с лакомства (ако не са били послушни, получават развален картоф).

Елфските обиколки минават покрай Хамаирн – скалата, където елфският крал и кралица живеят със свитата си, и парка Хелисгерди – поток от втвърдена лава, която елфите намират за доста уютна. През декември посетителите могат да усетят коледния дух и на традиционния пазар в центъра на града.

Ако искате да научите повече, запишете с в Училището за елфи в Рейкявик, където в рамките на 3-4 часов курс с учебни материали, чай и бисквити ще получите елфска диплома.

Известно е, че много от пътищата в Исландия заобикалят камъните, където се смята, че живеят елфите. Бивш депутат дори твърди, че при пътна катастрофа животът му бил спасен от семейство елфи. Интересен факт е, че 54% процента от исландците вярват в тях или казват, че е възможно да съществуват.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин