Най-добрите градове в Европа за посещение с деца (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите градове в Европа за посещение с деца (част 2)
Автор: Peika.bg
Най-добрите градове в Европа за посещение с деца (част 2)
Снимка: pixabay

Европа е дестинация перфектна за деца със страни пълни със семейни изживявания, които могат да осигурят на семейството ви безкрайно забавление по време на пътуването ви.

 

С приказни замъци, села с интересни истории, уроци по готвене и вълнуващи начини за изследване на уединени острови до музейни галерии, Европа е фантастична дестинация за деца от всички възрасти.

Барселона

Забавната атмосфера, средиземноморският чар и сюрреалистичните мечти правят Барселона вълнуваща дестинация за семейства и деца от всички възрасти. От цветовете, които оформят дивите мозайки в парка Гюел до отличителните черти на базиликата Ла Саграда, спокойните плажове, идеални за малки деца, до ароматите на горещ шоколад и чуро, приказните гори и танцуващите води на Магическия фонтан, градът прегръща удоволствията от живота, които създават изпълнени със забавление приключения за цялото семейство.

Ето и няколко предложения за безплатни забавления в Барселона, както и места, за които знаят само местните.

Амстердам

Амстердам е плетеница от канали от Златния век, облицовани с елегантна архитектура и завладяващи музеи, идеални за приключенски настроени семейства. Карайте колело по водните пътища, които могат да ви отведат до открита природа или се плъзнете по каналите с лодка за изключителни гледки. Посетете известни музеи за интерактивни експонати, които разкриват историята и артистичността, или се полюбувайте на цветовете на дъгата, които украсяват творческите пространства в града, за да се насладите на семейното изследване.

Ето и няколко предложения за разходка в Амстердам за един ден, както и едни малко по-различни забележителности в Амстердам.

Залцбург

Дворци и градини, великолепни панорами и вкусни десерти създават перфектната семейна атмосфера в Залцбург. Чар, история и красота се смесват, докато откривате калдъръмени улици в конска карета или слушате класическата музика от продукция на Моцарт. Пътувайте по река Залцах или карайте велосипед по бреговете, посетете замъци, последвайте стъпките на семейство Фон Трап и се насладете на зашеметяващите панорамни гледки към назъбените планински върхове, докато се наслаждавате на традиционен щрудел.

Разгледайте забележителностите в Залцбург за един ден или вижте замъкът Хелбрун с неочаквани водни закачки, а защо не и обиколка в Залцбруг за без пари.

Истанбул

Истанбул е магическо място, където семейството може да изживее точката, където Европа среща Азия. С хоризонт, изпъстрен с минарета и калдъръмени алеи, които изпълват с ароматите на сладкиши с мед. Открийте древна архитектура и грандиозни произведения на изкуството, обикаляйте по водния път за гледки към дворци и антични квартали, гледайте ретро куклено шоу и намерете вълнуващи съкровища в кафенета или чайни градини, за да демонстрирате разнообразните и безкрайни открития, които Истанбул може да предложи на вас и вашето семейство.

Открийте безценни изненади и непознати кътчета в града, а има и безплатни забележителности в Истанбул, на които можете да се насладите, както и интересен увеселителен парк Vialand.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин