Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2
Автор: Peika.bg
Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2
Снимка: pixabay

Испания, със своя невероятно красив пейзаж и очарователни градове, е една от най-популярните туристически дестинации в света. От грандиозния Мадрид през слънчевата Севиля до оживената Барселона, има толкова много за изследване и откриване в тази страна на безкрайни чарове.

Всеки град в тази прекрасна страна притежава своя характерна красота. Различните исторически паметници, разпръснати из цялата страна, очароват посетителите всеки път, когато се натъкнат на тях, заедно с безкрайния списък от вълнуващи дейности, които се предлагат. Планирате да посетите Испания в скоро време? Представяме ви най-популярните градове в Испания.

Севиля

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2
Снимка: pixabay

Град Севиля е известен като тигана на Европа и за него са характерни изключително топли, направо парещи лета. Въпреки това страхотното градско настроение, грациозната мавританска архитектура и старинните улици го правят един от най-добрите градове в Испания, които си заслужава да бъдат проучени. Има много възможности за свободното време на разположение на пътника, вариращи от музеи и арт центрове, тематични паркове, клубове, театри и т.н.

Една от атракциите тук е катедралата Санта Мария де ла Седе, най-голямата готическа катедрала в света и обявена от ЮНЕСКО за обект на световното наследство. Посетете Plaza de Espana, който е с размерите на пет футболни игрища, или платете пътуване до еврейския квартал Санта Круз.

Когато става въпрос за популярни дестинации в Испания, малцина могат да победят Толдео. Известен като „градът на трите култури“, той пази богато художествено и културно наследство под формата на крепости, дворци, джамии, църкви и синагоги. Този град също е потънал в традиции, както се вижда от процесията на Пресветото тяло Христово. За да получите отражение на мюсюлманското изкуство, трябва да посетите портата Алфонсо VI и портата Бисагра.

Някои красиви църкви, които си струва да посетите, са Сан Себастиан и Санта Еулалия. Разбира се, трябва да посетите катедралата, считана за една от най-високите точки на готическото изкуство. Националният парк Cabañeros е друг фаворит на туристите.

Кордоба

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2
Снимка: pixabay

Кордоба, разположен във вътрешността на Андалусия, обединява модерността и традицията, миналото и настоящето, с несравнима изтънченост. Датиращ от хиляда години, този град е определен за дестинация на световното наследство. В крайна сметка не много градове могат да се похвалят, че са служили като столица на две империи.

Разхождайки се из стария квартал, човек се натъква на красива мрежа от улички, варосани дворове и площади, които обграждат Голямата джамия-катедрала. Градът също е дом на приказни сгради от наследството на Андалусия, чието най-високо изражение е отразено в Медина Азахара. Паркове като Sierra de Cardena и Sierras Subbeticas също трябва да бъдат посетени.

Валенсия

Най-популярните градове в Испания, които трябва да посетите - част 2
Снимка: pixabay

Валенсия, като хранилище на търговия и култура, музеи, театър и кина, лесно се нарежда в списъка на най-популярните градове в Испания. Крайбрежието на Валенсия, със своите фини плажове, обширно море и близост до крайбрежните планини, е уникално привлекателно. За почивка, вечеря и наслада на една вечер край морето отидете на плажовете La Malvarrosa и Levante.

Някои други места, които си струва да посетите, са природният резерват L'Albufera, където се намира най-голямото езеро в Испания. За да се насладите на прекрасна гледка към града, отидете до кулата Miguelete. След като сте тук, не забравяйте да опитате ястие, наречено паеля, типичното ястие за Валенсия. Този град има и оживен нощен живот. За да го изпитате, отидете до популярен район, известен като Barrio del Carmen.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин