Събития за деца през почивните дни (19-22 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца през почивните дни (19-22 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца през почивните дни (19-22 септември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този дълъг уикенд (събота - вторник). Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

 

Детски панаир

18-19 септември, Русе

Това е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Всички желаещи деца могат да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи. Вижте още за Детски панаир, както и информация за Детски панаир в Русе.

*

BoomArt Color Factory - работилнички за деца

5-27 септември, Пловдив

Септемврийската програма на Boomart Color factory в пловдивския творчески квартал Капана е изпълнена с много цветни и забавни събития за децата. През целия месец във фабриката ще се твори на пълни обороти - всеки уикенд има собствена тематика, почасови занимания за децата има и през седмицата. На 18, 19 и 20-и септември ви очаква уикенда на цветните работилнички с интересни гост автори, специално организирани игри за малчуганите и много изненади по време на неповторимия фестивал Капана Фест. Вход свободен. Вижте повече за програмата на детските работилнички в BoomArt Color Factory.

*

Park(ing) day

18 септември, София

Ако този петък, 18 септември, обичайното ви място за паркиране е заето от хора, учещи се да танцуват, готвещи, играещи джаги, работещи или просто релаксиращи, не се учудвайте. PARK(ing) Day отново е в София и за пета година ще преосмисли ролята на паркингите в града като временни публични пространства за изява. Някои от паркоместата ще зарадват и децата - като например чудовището на колело от Sofia Monsters. Научете повече за Park(ing) day.

*

215 години от рождението на Колю Фичето - с 3D мапинг

17-18 септември, Дряново

На 18 септември от 18.30 ч., в парка до Моста на Колю Фичето ще се проведе музикално-артистична програма „Потомци на Първомайстора“. Кулминация на тазгодишното честване ще бъде светлинното 3D мапинг шоу, при каменния мост на Колю Фичето. Зрелищната интерактивна прожекция ще представи живота и творчеството на гениалния български строител и ще покаже неговия възрожденски обект през една модерна, характерна за нашето съвремие перспектива. Светлинното представление ще започне в 20.00 ч. Още за празненствата по случай 215 години от рождението на Колю Фичето.

*

Фестивал на кешкека и народните умения

21-22 септември, Пещера

Срещнете децата си с традициите, припомнете си ги и вие. Легендата за митичното ястие „кешкек”, предавана от векове, дава името „Фестивал на кешкека и народните умения” с идеята за популяризиране на местните традиции. Вижте програмата на фестивала на кешкека.

*

Фестивал на хвърчилата

19-20 септември, Шабла

Освен десетки пъстри хвърчила, на този фестивал ще има арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички, за сътворяване на птици от естествени материали, за демонстрация на техники за декорация и рисуване. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване. Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии до Тузлата и Тюленово. Не на последно място – в три времеви блока на импровизираната сцена ще вървят различни танцови, музикални и театрални прояви, съпътствани с викторини на тема морето, природата и фестивала. Повече за Фестивал на хвърчилата - Шабла.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин