Събития за деца този уикенд (17-19 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (17-19 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (17-19 април)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Семейната събота в Политехническия музей - космически изследвания

18 април, София

Семейната събота в музея през месец април ще се проведе на 18 април! Темата е свързана с космическите изследвания.
Доц Таня Иванова, ръководител на екипа от български учени, разработили първата в света космическа оранжерия, ще представи „Българските космически биотехнологии и полетът на човека до Марс”. Повече за Семейна събота в музея.

*

Лъчеви преходи към хижа Козя стена

18-19 април, Стара планина

Преди 3 месеца хижа „Козя стена“ в Централен Балкан започна да събира четива за своята „Къщичка за книги“. Целта на инициативата бе създаването на библиотека, разположена на 1600 м надморска височина. Сега дойде времето да съчетаем силата на планината с духа на книгата в нашите трети Лъчеви преходи към х. „Козя стена“ в рамките на кампанията „Професия Хижар“. Не 18 април от двете страни на Стара планина ще тръгнат два лъча – северен от х. Хайдушка песен и южен от Христо Даново, водени от планински водачи, които имат какво да ви разкажат за планината, както и от хора, които имат какво да споделят за четенето. Двата лъча ще се впуснат по старопланинските била, за да се срещнат по средата. А вечерта ще си поговорим за професията на хижаря, историята на хижа „Козя стена“, пътеписането, пътечетенето и пътешестването! Нужно е предварително записване. Подробности за преходите към хижа Козя стена.

*

Революция в образованието - Digital Kidz

18 април, Русе

Каква е ролята на технологиите като мост между образованието, родителството и децата - гост-лектор в културен център BH в Русе ще бъде Ивелина Атанасова, организатор на форума Digital Kidz 2. Вход свободен. Подробности за лекцията.

*

Международен детски фолклорен фестивал София 

18 април, София

Фестивалът ще се проведе от 23 до 26 aприл в София, а малко преди началото му, на 18 април, децата домакини от ансамбъл „Пламъче“, „Огнените” и „Бистрица” ще танцуват на площадката пред метростанцията на стадион „Васил Левски“, където всеки желаещ може да се хване на хорото между 11 и 13 ч. в съботния ден. Повече за Международен детски фолклорен фестивал София 2015.

*

И ние бяхме деца - изложба в къща-музей Никола Вапцаров

до 20 април, София

На 20 март от 16.00 часа в къща музей „Никола Вапцаров“, ул. „Ангел Кънчев“ № 37, ет. 4 Националният литературен музей и Исторически музей – Попово откриват съвместна изложба „И ние бяхме деца“. Изложбата представя играчки и детски фотографии от първата половина на 20-ти век, които ни връщат във времето, когато Дора Габе, Цанко Церковски, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стубел, Асен Разцветников написват чудесните си стихове за деца. Изложбата може да бъде посетена във всеки работен ден до 20 април 2015 г. от 10 до 17 часа като всеки път сюрпризите за децата ще бъдат различни срещу скромната сума от 2 лева. Повече за изложбата "И ние бяхаме деца".

*

Млади таланти - международен детски фестивал 

14-18 април, София

Международен детски фестивал "Млади таланти" ще се проведе в Националния дворец на децата в София. Подробности и програма на събитието тук.

*

Открий какво умееш - музеен детски кът

до 26 април, София

От 22 март до 26 април 2015 г. посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово. Малките посетители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци... Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки. Повече за музейния кът "Открий какво умееш".

*

Куклен театър в Нов театър НДК

18 и 19 април, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "От кулата" и "Грозното патенце". Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Пловдив

Събота и неделя, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Спящата красавица", а в неделя - "Студеното сърце". Вижте пълната програма за март на пловдивския куклен театър.

*

Барон Мюнхаузен - куклен театър

19 април, Стара Загора

Гледайте спектакъла "Барон Мюнхаузен" на 4 април, вижте още от програмата на Държавния куклен театър в Стара Загора.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

18 и 19 април, София

Вечните истории за "Спящата красавица" (събота) и "Карлсон" (неделя), през погледа на актьорите от Младежкия театър. Повече за програмата на Младежкия театър.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин