Събития за деца този уикенд (5-7 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (5-7 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (5-7 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

 

Аз обичам да играя и творя - лятна вакация в арт-къща "Куклите"

2-26 юни, София

Лято е! Време за игри, забавлeния и много настроение в Арт-къща "Куклите". Програмата дава възможност на децата да развият творческите си заложби и креативно мислене. Докато творят и играят, по естествен и забавен начин те научават нови неща, разширяват културния си хоризонт и се учат да общуват помежду си. Програмата обхваща 4 теми - всяка разработена в рамките на една седмица. Може да се участва за седмица, месец, ден или полуден. Всяко дете в личен дневник отразява наученото и впечатленията си след занятията през деня. При хубаво време, се предвиждат занятия и във Вътрешния двор на Арт къща "Куклите". Научете повече за ваканция в арт-къща Куклите.

*

Биоприключение - приключенска занималня за деца

6 юни, София

Децата стават истински изследователи на света и природата, рисуват, определят и хранят пеперуди и научават куп забавни факти. В Западен парк, от 10 часа, за деца от 5 до 10 години. Повече за Биоприключение.

*

Лято в музея - училище за деца

2 юни - 3 юли, четири музея в София

Национален политехнически музей, Национален природонаучен музей, Национален археологически музей с институт и музей при БАН (Археологически музей), Национална художествена галерия съвместно с Фондация Изиарт организират лятно училище в периода от 2 юни до 3 юли, по време на лятната ваканция. Със специално разработена програма четирите музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 12 години. Програмата е във всеки музей е петдневна  (от понеделник до петък) и ще се провежда през всяка от петте седмици на месец юни (включително до 3 юли). Информация за записване за Лято в музея.

*

Орел на Дунава - гладиатори край Свищов

5-7 юни, Свищов

Ежегодно в град Свищов се провежда фестивал на античното наследство "Орел на Дунава". Събитието е с участие на групи от ИталияРумънияПолша и България. Това е най-големият фестивал в България за пресъздаване на събития от славното минало на нашите земи. Стотици реенактори и тонове оръжия ще се срещнат край Дунав. Римската крепост Нове (сега по-известна като Свищов) ще стане арена на маршове на легиони, гладиаторски битки, варварски нашествия, борби, състезания и куп изненади, които ще ви пренесат във времената на древните ни предци. Повече за фестивала Орел на Дунава.

*

Wild Goat Run - благотворително планинско бягане

6 юни, Централен Балкан

Дори и никога да не сте тичали в планината, може би точно сега е вашият момент да излезете от зоната си на комфорт и да видите една от най-красивите части на Стара планина по нов начин. Състезанието има няколко маршрута, включително и за деца, за които ще има осигурен водач. Краят на трасето е в красивата хижа Козя стена. Вижте подробности за маршрута на Wild Goat Run.

*

Чети с мен - масово четене в парка

6 юни, цялата страна

Първото издание на кампанията се проведе през 2014 г. в стотици библиотеки и читалища в цяла България. През 2015 г. Чети с мен ще се проведе на 6 юни, като основната локация в София ще бъде Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов". По традиция от любимите си книги четат популярни личности - писатели, музканти, артисти, художници. Научете още за кампанията "Чети с мен".

*

Празник на розата

до 7 юни, Казанлък и околности

Празникът на розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат - чудесно време да заведете децата си на едно необикновено пътешествие. Вижте програмата на Празника на розата 2015.

*

Конкурс за деца на Етъра

до 24 юли, цяла България

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”- Габрово обявява национален детски конкурс, посветен на 155 години от обявяването на Габрово за град. Темата е „Етъра чудесно място за...”, приемат се рисунки или разкази/стихотворения. Подробности за участие в конкурса тук.

*

Куклен театър в Нов театър НДК

7 юни, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - тази неделя - "Рибарят и златната рибка". Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин