Сан Марино: Най-старата държава - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сан Марино: Най-старата държава
Автор: Андон Андонов

Кое привлича туристите? Стари замъци, храмове, исторически монументи. Във всяка страна туристът посещава запазените отломки на миналото и се опитва да си представи какво е било някога, да реконструира античния свят във въображението си. Но за съжаление Древен Египет е погребан заедно с фараоните, и макар пирамидите да продължават да стоят, днешната държава, наречена Египет, няма нищи общо с някогашната цивилицазия.

Времената неизбежно се менят, ала има кътчета по земното кълбо, които им устояват по-добре от други. Република Сан Марино е преживяла близо 1700 години, което я прави най-старата непрекъснато съществуваща държава и конституционна република в света. Разположена буквално вътре в Италия, тази древна държава е успяла да преживее обратите на вековете благодарение на малката си територия и добрите си дипломатически отношения.

Какво да посетите в Сан Марино?

Основната туристическа атракция е градът Сан Марино, който разбира се е столицата и центърът на държавата. Докато се разхождате из града, можете да посетите различни обекти, като базиликата Сан Марино, Обществената палата, площада на Титана.

Също така не забравяйте да посетите Трите кули на Сан Марино, разположени на трите върха на планината Титан. Трите кули са част от идентичността на държавата, като присъстват върху знамето и герба й.

Докато сте отседнали в града, също така можете да посетите и манастира на света Клара.

Извън столицата: езерото Сан Марино е отворено за риболов, а околните планини са красиви и удобни за разхода.

Съвети за добро прекарване:

Храната е италианска, което не е учудващо предвид местоположението на държавата. Докато сте там, можете да се възползвате от пицата и спагетите, както и от кафето и сладоледа. Местната бира също се слави и цените са сравнително ниски, защото в държавата няма ДДС.

Насладете се на прекарването си в най-старата държава на света - говорете с хората, усетете атмосферата. Но помнете - те се гордеят със своята история и независимост. В никакъв случай не наричайте жителите италианци, защото жестоко ще ги обидите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин