Къмпинг Добруджа: Среща на ръбчето на света - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къмпинг Добруджа: Среща на ръбчето на света
Автор: Елена Коцева

Можеш на стигнеш до ръба на света, да седнеш на него и да започнеш да си клатиш краката. Можеш и да вървиш от единия до другия му край, където също има ъгълче, на което да седнеш и да поразсъдиш за изминатия път. Дотук. До Шабла

Или пък изобщо да не разсъждаваш задълбочено, а пиейки един джин, да оставиш мислите си и мечтите си да отлетят с някоя чайка над морските вълни.

Точно на „ръба на света“, който се намира в къмпинг „Добруджа“, може да се пие един джин или студена бира, а плажът ще се намира точно под краката ти. Сянката на горичката ще те спаси от жаркото слънце и единствената забележка би била към скоростта, с която се отзовават сервитьорките. Къмпингът предлага и бунгала, в които всеки един, преживял пионерски или комсомолски лагер, може да си припомни детството и младежките тръпки. А защо не и да направи отново някоя от лудориите, този път обаче заедно с децата си.

Плажът при Шабла предлага едно незаменимо нещо – свобода. Шабла не може да предложи вихрения купон, блъсканицата и пазарската атмосфера на много от останалите курорти. Въпреки че там има лековита кал, с която може да се направи и парти с дрескод „аборигени“.

На плажа обаче има достатъчно място, така че най-близката компания може и да е на метри разстояние. Няма да ти бъде натрапен чужд музикален стил в децибели, така че да не можеш да чуеш собствените си мисли.

Плажната ивица при Шабла предлага и още едно нещо – няколкочасова разходка от единия до другия край (на света). Идеалната възможност да поговориш или да помълчиш с приятел. След което да седнете на ръба на света и да си поклатите краката, докато слънцето се скрива зад гърба ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Охльо Бохльо, 02.08.2013 | 15:41
Ех Шабла колко спокойно изглежда :) Южното черноморие винаги еб ило затрупано, на север е почивката ;)
Абонирайте се за нашия бюлетин