Тази книжарница сякаш е излязла от приказките - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тази книжарница сякаш е излязла от приказките
Автор: Peika.bg
Тази книжарница сякаш е излязла от приказките
Снимка: Shao Feng

Вижте защо пътешествениците обичат да се отбиват в тези приказни книжарници в Китай

Тези домове на книгата грабват вниманието с невероятната си, смела и на моменти дори ексцентрична архитектура. Привличат с използваните в тях оптични илюзии и магически интериори, които пренасят читателите във вълшебни и сюрреалистични пространства.

Zhongshuge е верига от книжарници с клонове в различни градове в Китай. Тя е определяна за една от най-красивите книжарница в страната. Първите ѝ магазини отварят врати в Шанхай през 2013 г. След това се разпространяват и в други китайски градове като Хангжу и Чънду в провинция Съчуан.

56848

Огледалните тавани, стълбищните лавици, гигантските прозорци, разчупеността на пространството създава оптични илюзии, които носят неповторимото усещане на тази верига книжарници. Тук определено ще видите всичко от нова перспектива.

56847

56850

Някои от книжарниците включват магически и цветни елементи в детските си книжни секции, за да създадат приказна атмосфера за най-малките читатели. Клонът в Хангжу има дори мини-валяк и увеселителен парк. Пространството за детски книжки ярко оцветено и осветено, а рафтовете са проектирани в нестандартни и разчупени форми.

56852

Едни от най-новите клонове на Zhongshuge, който бе открит през април 2018 г., впечатлява с изчистените бели и заоблени линии, висящите "книжни люлки". Дизайнът е практичен и в същото време изглежда фантастично.

56849

Книжарницата определено предлага не само интересни заглавия на своите клиенти, но и интересно и иновативно преживяване, което не може да бъде изпитано никъде другаде. Така, докато търсят следващата си книга, читателите могат да съзерцават, да мечтая и да рисуват вълшебни светове в книжарницата. 

56853

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин