Интересни събития този уикенд (24-26 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (24-26 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (24-26 февруари)

Ето ги нашите предложения за петък, събота и неделя - подредени по градове и по дати.

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Вечери на френското планинарско кино в Дома на киното

24 февруари

Насладете се на три филма, посветена на вертикалната красота на Алпите и вълнуващата професия на планинския водач. Те ще бъдат прожектирани премиерно у нас с български субтитри за радост на родните заклети планинари. Билети се продават предварително на сайта и на касата на Дом на киното (12 лв за една вечер). Повече информация тук. 

*

Португалска филмова лаборатория 2017

24 февруари

В събота вечер се насладете на португалска филмова вечер в „Червената къща”. От 18:00 ч. можете да гледате документалния филм "Последният път, когато видях Макао", а от 20:00 ч. "Надежда, когато най-малко очакваш".
Повече информация тук.

*

Концерт на Ирина Флорин

24 февруари 

След силното завръщане на българската музикална сцена, поп певицата Ирина Флорин ще направи и първия си концерт в Sofia Live Club на 24-ти февруари 2017 от 22.00 ч. Билетите за събитието са на цена от 20 лв. Още информация тук

*

Хари Потър и философският камък в НДК

25 февруари

Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts ще представят „Хари Потър и философският камък“ в поредицата филм-концерт на 25 февруари (събота) от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекцията. 
Още информация за събитията в НДК тук

*

Концерт на  Hladno Pivo в Mixtape 5

25 февруари

Kултовата хърватска пънк-рок банда Hladno Pivo идва за първи път в БългарияПовлияни от Ramones, Dead Kennedys, Motorhead и AC/DC, още от самото си създаване Hladno Pivo се превръщат в сензация с енергичния си суров звук и социални текстове, a през годините единодушно са обявени от феновете и критиката за най-популярната пънк-рок банда на Балканите изобщо. Информация за билетите тук. 

*

Изложба- базар Мартеници

15 февруари – 5 март

От 15 февруари до 5 март Националният етнографски музей и Задругата на майсторите от София организират изложба-базар на мартеници. Ще бъдат проведени и две ателиета за мартеници за деца на 18 и 25 февруари от 10 до 16 часа. Входът е с редовни билети за музея, като събраните средства ще се използват за ремонта и оборудването на бъдещия образователен център. Още информация тук.

*

Изложба на карикатури в Галерия "Сезони"

16- 28 февруари

Галерия „Сезони“ представя "Дружество на невъзпитаните карикатуристи" с изложба „ ДЕЛО 113“. Авторите, чиито карикатури можете да разгледате са, Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов – Кути, Илиян Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов. Повече информация тук.

*

Изложба "Ретроспектива" в Националната галерия

16 февруари – 23 април 

Иван Газдов гостува в залите на Националната галерия с над 100 произведения – плакати, графикатури, рисунки и метални пластики. Впечатляващата колекция от оригинални рисунки на художника са създадени в периода от 1954 до 1984 г.  Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Турне на Vataff Project

24 февруари

Групата ще представи песните от новия си албум Solьmen. Музикантите идват в  клуб VOID директно от студиото си в Родопите!  Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС

Турне на Vataff Project

2февруари

Групата ще представи песните от новия си албум Solьmen. Музикантите идват в  Бар Без Име директно от студиото си в Родопите!  Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Работилница за мартеници

25 и 26 февруари

В Екомузей с аквариум ще отвори врати работилничка за мартеници. Малките и по-големи посетители ще имат възможност сами да направят своята мартеница за празника.Материалите за изработването на мартениците ще се предоставят безплатно. Посетителите заплащат единствено входна такса за музея. Допълнителна информация тук. 

*

СЪБИТИЯ В БАНСКО

SNOW CINEMA

22 - 25 февруари

Очаквайте зимно кино в Банско – Кинопанорама „SNOW CINEMA – филми за ски и сноуборд“.  На 22, 23, 24 и 25 февруари от 18:30ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд  – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии. Програмата включва 12 филма от КанадаИталияФранцияНорвегияИспанияАвстрия и Полша. Вижте цялата програма тук

***
Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин