Интересни събития този уикенд (4-6 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (4-6 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (4-6 ноември)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

София фюжън фест

4-6 ноември, Sofia Live Club

На 4 ноември (петък) на сцената на Sofia Live Club ще се качат So Called Crew, Paraplanner, Pendara Ethno Project и Foltin. На 5 ноември (събота) във фестивала участват Miroslav Ivanov Band, Ya Ya Royanov – la Migra, Clavexperience Trio, Naked и Nadishana – Gorelik Duo. Вижте повече за програмата и изпълнителите на София Фюжън Фест. 

*

So Independent - филмов фестивал

до 6 ноември

Подробности за тазгодишното издание на So Independent Film Fest. Вижте селекцията от нашите любими 7 филма, които да гледате на тазгодишното издание на фестивала.

*

Седмица на индонезийското кино - вход свободен

2-5 ноември

Гледайте четири индонезийски филма на кино в специалната седмица, посветена на киното от азиатската държава. Всички филми са с оригинален звук (на индонезийски) със субтитри на английски език. Вижте програмата.

*

Детски ателиета в национален етнографски музей - вход свободен

5 ноември, Етнографски музей

Започва етнографско ателие в Националния етнографски музей. Децата ще могат да се запознаят с настоящата изложба в музея „Вотиви” и да направят свои оброчни фигури, подобни на изложените.  Специалист от музея ще изнесе кратка лекция на децата, в която ще ги запознае с изследването на наследството на траките и практиката „вотиви”, а след това заедно с художници ще се включат в практическа част. Терминът "вотив" идва от латински език, а на български е придобил популярност като "оброк". Това са малки фигурки, дарявани  на божествата с различни молби, а като всяка езическа практика, в последствие е християнизирана. Повече за ателието.

*

Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“

1-6 ноември

162 филма ще се съревновават в 10 категории на фестивала. От 01 до 06 ноември 2016 г. в София ще се проведе 12-о издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за иновативни студентски късометражни филми вече дванадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика. Подробности за кинофестивала Ранно пиле.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

4-6 ноември

04 петък     
19:00     Голяма зала - Страх /Гостува ДКТ - Стара Загора/
19:00     Камерна зала - Пилето

05 събота     
11:00     Голяма зала - Приказка за Рицаря без Кон

06 неделя     
11:00     Голяма зала - Алиса в страната на чудесата

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

Ъпсурт Live Band

5 ноември, Терминал 1

Бат‘ Венци, Ицо Хазарта и Буч заедно с The Top Stoppers  с общ концерт тази събота. По-голямата част от билетите са вече разпродадени. Проектът Ъпсурт Live Band ще гостува за първи път в Терминал 1 тази събота, 5 ноември. Компания в сценичната програма ще им прави друга популярна хип-хоп формация - The Top Stoppers. Повече за събитието тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Куклен театър

5 и 6 ноември, Държавен куклен театър Пловдив

05.11.2016 г. – събота „Ама че крокодил” - 10.30 ч. и 11.45 ч. 
06.11.2016 г. – неделя „Принцесата и свинарят” - 10.30 ч. и 11.45 ч. 

Вижте пълната програма за месеца на Държавен куклен театър Пловдив.

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Мадам Бътерфлай - опера от Джакомо Пучини

4 ноември, Държавна опера - Стара Загора

На 4 ноември гледайте "Мадам Бътерфлай" в Старозагорската опера. Разгледайте месечната програма на Държавната опера в Стара Загора.

*

Зайчето Питър - куклен театър

6 ноември, Държавен куклен театър Стара Загора

Разгледайте представленията, включени в програмата на старозагорския куклен театър този месец.

*

СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

3-20 ноември, арт салона на Радио Благоевград

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в арт салона на Радио БлагоевградКолекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Есенен салон - изложба в галерия Серякова къща

до 12 ноември

По традиция, в навечерието на Петковден, празник на град Троян, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон. Тази година, в него отново ще могат да се видят най-новите творби на Троянските художници, но също и 19 графични рисунки на художника и краевед Петър Хаджиев. Рисунките наречени „Истории за къщи, хора и събития” са правени през 40 – 50-те години на ХХ век вероятно по спомени и описания на възрастни троянци. Те бяха рамкирани и върнати към нов живот от Музея на занаятите и се превърнаха в една стилна мобилна изложба с голямо познавателно значение за историята на град Троян. Подробности за Есенния салон.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*** 

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин