Музеите в Гърция поскъпват с до 150% - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музеите в Гърция поскъпват с до 150%
Автор: Peika.bg
Музеите в Гърция поскъпват с до 150%
Снимка: Thinkstock/Guliver

Билетът за някои от най-популярните музеи и туристически обекти в Гърция ще поскъпне значително, след като правителството на страната обяви вдигане на цените с до 150%, съобщава британският вестник Guardian.

Държавата иска да събира повече пари от туристическата си индустрия и се е прицелила в „неприемливо ниските“ според нея цени, които плащат посетителите, за да видят обекти като Акропола.

Цените на билетите за забележителностите в Атина ще поскъпнат с над 60% - от 12 на 20 евро. Тези за останките от Кносос на остров Крит (най-старият европейски град) ще поскъпнат със 150% от 6 на 15 евро, съобщават от федерацията на гръцките туристически агенти.

Билетите в популярните музеи и туристически обекти в страната ще се увеличат двойно според Министерството на културата на Гърция. Увеличението на стандартния билет ще влезе в сила от април до ноември 2016 г., като през останалите месеци на годината ще е в сила 50% намаление. Безплатен ще е входът за повече от 1,2 милиона безработни гърци.

Решението е обявено въпреки изразените от гръцката туристическа индустрия притеснения, че повишението на цените ще отблъсне туристите. Около 26 милиона са посетителите, които идват в Гърция на почивка или ваканция всяка година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин