Приключенията на трима български доброволци по света - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Приключенията на трима български доброволци по света
Приключенията на трима български доброволци по света
Снимка: Volunteers on the Road

"Все още не сме съвсем сигурни кои сме точно. Хора, приятели, ненормалници, бекпекъри, доброволци. По време на това пътуване бяхме фермери, детски възпитатели, алпинисти, сервитьори, готвачи, миячи на чинии, чистачи, бездомници, спящи по улиците (доста често), художници, учители по чужди езици, бояджии, сладкари, даже боклукчии (съвсем сериозно)" – така се представят Елисавета, Християна и Константин, тримата българи, които обикалят по света в търсене на свобода, приключения и хора, на които биха могли да бъдат полезни.

Ето какво още разказват тримата в интервю за Sportuvai.bg:

- Що се отнася до фактите, Volunteers on the road започнахме тримата – Елисавета, с дългогодишен опит в сферата на туризма, Костадин, току-що завършил магистратура в Испания и Християна, психолог и обучаващ се психотерапевт. Ако перифразираме Мис Вселена, борим се за световен мир, хаха, шегичка. Всъщност не е съвсем шега, за добро или лошо и тримата сме до голяма степен идеалисти (накратко луди), уморени и отвратени от "системата", "истаблишмънта", както биха се изразили древните хипари и изобщо съвременния модел "къща, кола, кредит, робство от 8 до 5".

Вярваме в креативния потенциал на всяко човешко същество и възможността всеки да сбъдне мечтите си и да бъде щастлив. Вярваме, че солидарността, сътрудничеството, взаимопомощта и добронамереността могат да спомогнат за създаването на един различен икономически модел и свят, в който всички имат равен шанс за развитие. В момента пътешествието продължаваме Елисавета и Християна, все още без билет за връщане.

По душа сте… Авантюристи, мечтатели, луди, добри, лоши, обичащи, мразещи, смелчаци, страхливци, ентусиасти, мързеливци, работохолици, скитници, нещотърсачи... всякакви! Пътят продължава да ни разкрива нови и нови аспекти на това, което сме и което можем да бъдем, а то е необятно.

Идеалното пътуване е... Настоящото. За нас то е без план и без карта, без да знаем къде ще нощуваме днес и къде ще ни завари денят утре. Оставяме пътят да ни води и разчитаме на щастливата случайност и неизменната си вяра, че това, което се случва е най-доброто, което може да се случи.

Още любопитни факти от пътуването на тримата доброволци, вижте в интервюто на Sportuvai.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин