Събития за деца този уикенд (27-29 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (27-29 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (27-29 март)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Детско представление със Спонджбоб

28 март, София

Потопете се заедно с децата си в подводния свят на Спонджбоб Квадратни гащи и му отидете на гости, за да празнувате заедно неговия рожден ден. Очакват децата много смешки, танци и купон. Подробности за шоуто със Спонджбоб.

*

Ден на отворените врати в Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков

29 март, Пловдив

Ден на отворените врати в Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков", което отбелязва своята 70 годишнина (1945-2015). Повече информация за деня на отворените врати тук.

*

И ние бяхме деца - изложба в къща-музей Никола Вапцаров

до 20 април, София

На 20 март от 16.00 часа в къща музей „Никола Вапцаров“, ул. „Ангел Кънчев“ № 37, ет. 4 Националният литературен музей и Исторически музей – Попово откриват съвместна изложба „И ние бяхме деца“. Изложбата представя играчки и детски фотографии от първата половина на 20-ти век, които ни връщат във времето, когато Дора Габе, Цанко Церковски, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стубел, Асен Разцветников написват чудесните си стихове за деца. Изложбата може да бъде посетена във всеки работен ден до 20 април 2015 г. от 10 до 17 часа като всеки път сюрпризите за децата ще бъдат различни срещу скромната сума от 2 лева. Повече за изложбата "И ние бяхаме деца".

*

Пролет на пазара

28 март, София

Хранкооп и Фермерски пазари канят на пазара Римската стена и на пазара на Иван Вазов (София) за посрещане на Пролет 2015 г. Програмата включва засаждане на любими зеленчуци и разменяне на идеи за градината. Организаторите приканват за участие на повече деца в това приключение, за да им покажат пътя на храната от семенцето до сергията на пазара. Предвидили са още изненади и срещи с вдъхновяващи хора. Повече за събитието Пролет на пазара.

*

Открий какво умееш - музеен детски кът

до 26 април, София

От 22 март до 26 април 2015 г. посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово. Малките посетители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци... Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки. Повече за музейния кът "Открий какво умееш".

*

Куклен театър в Пловдив

Събота и неделя, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Карлсон", а в неделя - "Мечо Пух". Вижте пълната програма за март на пловдивския куклен театър.

*

Котаракът в чизми - куклен театър

29 март, Стара Загора

Гледайте спектакъла "Котаракът в чизми" на 29 март, вижте още от програмата на Държавния куклен театър в Стара Загора.

*

Куклен театър в Младежкия театър, София

28 март, София

Вечната история за Спящата красавица, през погледа на актьорите от Младежкия театър. Повече за постановката за "Карлсон, който живее на покрива" и за програмата на Младежкия театър.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин