Събития за деца този уикенд (24-26 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (24-26 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (24-26 април)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Колело за смет, за дете велосипед - кампания

до 1 юни, цяла България

1bike.bg, Drag Bicycles и сдружение МОГА-Дряново стартират кампания, в която от стари велосипеди и части ще сглобят максимално много работещи колелета, които да дарят на деца в неравностойно положение от град Дряново. Всички, които имат стари и непотребни велосипеди или велосипедни части, са поканени да ги дарят. За предпочитане са по-малки велосипеди, но и големи ще свършат работа (децата са на възраст между 8 и 19 години). Старите части от мазето или гаража за вас може да са боклук, но на могат да помогнат за сглобяването на работещ велосипед. Научете повече за това как да дарите колело в кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

*

Почистване на Лозенска планина

26 април, с. Долни Лозен

За втора пролет Младежки клуб за пешеходен и велотуризъм организира почистване на Лозенска планина. Тази година има една разлика - ще се включат и хората от село Лозен. Носете си вода, храна и ръкавици (ако имате, по-добре си вземете, иначе ще има и осигурени), може да вземете и децата. От кметството на село Лозен ще осигурят чували и ръкавици. Подробности за събитието.

*

Пролетен панаир на занаятите със Събор на хлебари и пекари

23-26 април, Пловдив

На бившата Узун чаршия в Пловдив (ул. Райко Даскалов) ще се състои международният панаир на занаятите със Събор на пекари и хлебари. Потопете се в занаятите от миналото и ги покажете на децата си! Подробности за панаира на занаятите.

*

Байк и Рън за Чепън

25 април, Драгоман и Чепън планина

Ежегодното състезание Байк и рън за Чепън и тази година ще бъде откриващо събитие от програмата на форума за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи „Зелени дни“ (22-24 май). За втори път форматът на състезанието наред с маршрут за планинско колоездене ще включва и част бягане. Посрещнало над 290 колоездачи и бегачи през 2014 г., тази година се очаква за състезателната програма да се регистрират близо 500 души в двете й направления. В състезанието могат да участват както възрастни, така и юноши(до 18 години). Повече за Байк и Рън за Чепън.

*

Открий какво умееш - музеен детски кът

до 26 април, София

От 22 март до 26 април 2015 г. посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово. Малките посетители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи, търговци... Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки. Повече за музейния кът "Открий какво умееш".

*

Куклен театър в Нов театър НДК

25 и 26 април, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Грозното патенце" и "Приказка от прежда". Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Пловдив

Събота и неделя, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Прошепната книга", а в неделя - "Червената шапчица". Вижте пълната програма за март на пловдивския куклен театър.

*

Жабокът Цар - куклен театър в Стара Загора

26 април, Стара Загора

Гледайте спектакъла "Жабокът Цар" на 26 април, вижте още от програмата на Държавния куклен театър в Стара Загора.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин