Интересни събития този уикенд (7-9 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (7-9 октомври)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (7-9 октомври)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

CineLibri - кино-литературен фестивал

5-16 октомври

Над сто прожекции на осемнайсет пълнометражни и един документален филм влизат в програмата на CineLibri 2016. Второто издание на кино-литературния фестивал ще покаже 10 национални и една световна премиера от 5 до 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Ловеч, Враца, Видин, Търговище и Сливен. Специалните гости тази година ще са Фредерик Бегбеде, Иржи Менцел, Арнон Грюнберг и Катрин Бернщайн – знаменитости от световна величина с неоспорими постижения в областта на киното и литературата. Вижте повече за фестивала CineLibri, както и нашите любими филми от фестивала.

*

Фестивал на комедията

6-25 октомври

20 поредни дни комедия на световно ниво. Този октомври фестивалът ще се проведе за трети път и се очаква да събере над 3000 фена на стендъп жанра. Официалното откриване ще бъде на 6 октомври. Събитието ще продължи до 25ти октомври. В рамките на фестивала ще можем да гледаме 25 шоута с най-забавните български стендъп артисти и световноизвестни комедианти от чужбина, да разгледаме изложба с историята на стендъп комедията и да разберем повече за най-добрите комици от цял свят. За ентусиастите аматьори ще има двудневен уъркшоп с професионални комедианти, които ще разкрият някои от тайните на сценичното изкуство, а също и възможност да се пробват на сцената в Open Mic вечери, в които непрофесионалисти застават пред отворения микрофон и изпитват таланта си да разсмиват хората. Подробности за Фестивала на комедията.

*

Концерт на Остава

8 октомври, Терминал 1

Остава ще свирят на живо в Терминал 1, ще ги подгреят Jin Monic. Повече за концерта тук.

*

Sofia Live Club - програма за октомври

1-31 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Сред големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба, са Поли Генова (7.10.), Mango Duende с трибют на Buena Vista Social Club (8.10.), Михаела Филева (22.10.), Любо Киров (28.10.), Азам Али (29.10.), a нa 31.10. ще се четат страшни приказки в Пощенска кутия за приказки. Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

7-9 октомври

07 петък     
19:00 Камерна зала - Иванов

08 събота     
11:00 Голяма зала - Приказка за Рицаря без Кон
19:00 Камерна зала - Иванов

09 неделя 
11:00 Голяма зала - Пинокио

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

Youth Speak Forum в България

8 октомври, Интер Експо Център

Youth Speak Forum: еднодневен интерактивен форум със социална насоченост, организиран от AIESEC България. Форумът реферира към Целите за Устойчивото Развитие (SDGs) на Организацията на Обединените Нации, предоставяйки възможност не само да се дискутират актуални социални проблеми, но и да се създадат конкретни решения от участниците. Форумът събира на едно място млади, активни хора и утвърдили се лидери. Структуриран е по модела: Вдъхнови (Inspire), Ангажирай (Engage), Действай (Act). Подробности за събитието. 

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

One Architecture Week - вход свободен

до 10 октомври

Деветото издание на международния фестивал за архитектура и градска среда - One Architecture Week влиза в панелните квартали. Локацията тази година е третият по големина панелен квартал в България - Тракия в ПловдивМотото е Действие. Полезни практики от панелните квартали. Форумът с лекции на архитекти и студиа от 14 държави е на 8 и 9 октомвриЦентрална тема на One Architecture Week 2016, която се интерпретира чрез проучване, изложби, намеси и форуме трансформиращата сила на гражданското участие във формирането на градската среда -как жителите на един панелен квартал са се намесвали през годините и са променили характера на квартала, как тяхното участие го прави жив и не-статичен модел. Повече за събитието. 

*

One Dance Week

9-30 октомври

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс One Dance Week се завръща в Пловдив от 9 до 30 октомври. Деветото издание на фестивала ще представи работата както на най-новите имена от света на съвременния танц, така и на световно известни компании, определящи тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства. Тазгодишната селекция на фестивала включва хореографи и компании от САЩ, Канада, Швейцария, Испания, Корея, Тайван, Чехия и Франция, които ще демонстрират различията и многообразието на съвременния танц. Повече от акцентите на One Dance Week.

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Държавна опера - Тоска

7 октомври

В Операта в Стара Загора този петък можете да гледате операта "Тоска". Вижте цялата програма на Операта в Стара Загора.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

7 октомври – 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

*

Вижте всички събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин