Интересни събития този уикенд (27 - 29 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (27 - 29 септември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (27 - 29 септември)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Мини Арт Фестивал PART OF HEART

от 20 до 27 септември

Ще се състои в рамките на седем дни - 20-27 септември 2019год. в Пространство PORT.A ул.Триадица 5-София.

Фестивалът включва постоянна изложба и съпътстващи събития и ще акцентира върху изключителни български автори.

По време на фестивала ще се състои специална премиера за България на късометражната анимация IN-SHADOW - A Modern Odyssey- Любомир Арсов /аниматор работещ от 25 години в Канада/. Приложни и изящни изкуства, съвременен танц, stand up комедия, както и премиера за София на хитовия комикс Plovdiv Fantasy Guide, Литература и VR шоу.

Вход свободен!  

Повече информация тук.

*

Мисия Здраве 2019 Кажи "ДА!" на здравето

от 27 до 29 септември

Събитието представя както традиционната медицина, така и множество алтернативни методи и продукти за поддържане на добро здраве и добра форма.

Работно време на Мисия Здраве

27.09.2019 г.  (петък) 12:00-20:00

28.09.2019 г. (събота) 10:00-20:00

29.09.2019 г. (неделя) 10:00-16:00

И за трите дни са подготвени за всекиго по нещо забавно и полезно: 

      - за майките   - много нови здравословни и козметични продукти;
      - за децата     - игри, забавления и подаръци;
      - за бащите    - спорт, музика и биричка;
      - за всички     - безплатни прегледи и консултации

Цялото семейство е добре дошло през последния уикенд на септември!

В течение на последните седем години, от Мисия Здраве се наложи стила "празник на открито за цялото семейство" при организирането на изложения и фестивали, насочени към крайния потребител на здравословни продукти и услуги.

Мисия Здраве е вече утвърден празник на здравето.

За повече информация тук.

*

Международен импро фестивал

от 23 до 29 септември

Трите най-популярни импровизационни трупи в Европа ще се включат в четвъртото издания на вече традиционният Международен импро фестивал, който ще се проведе от 23 до 29 септември.

Топ импровизаторите ще демонстрират различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации. Организатор на събитието е Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър”.

Камерната сцена на театър „Сълза и смях“ ще посрещне Инбал Лори  (Израел), Лий Уайт (Канада), французите от Ла Карп От (La Carpe Haute)  и Барселона Импров Груп - Б.И.Г., като трите групи ще имат всяка по едно представление в "светлия" и едно в "тъмния" спектър на комедията. Освен основните гости актьори/преподаватели, ще участват още 12 групи от 11 различни държави! 

Повече за събитието тук.

*

Цикълът концерти „Дипломация и музика“ в зала България

от 24 до 30 септември

Камерната сцена на зала България приветства новия сезон с багри от концерти и много музикално настроение.

През септември започва цикълът концерти „Дипломация и музика“, посветен на 140 години дипломатически отношения на България с водещи европейски страни.

И през този сезон Камерна зала България ще зарадва почитателите на класическата музика с програма, обхващаща всички жанрове на камерното изкуство.

 

На 24 септември започва музикалният цикъл „Дипломация и музика“, посветен на 140 години дипломатически отношения между България и водещи европейски страни. Първият концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.

Повече информация за събитието тук.

*

FUNsaturDAY - мечтаната детска събота

от 24 септември

Funday Превръща съботния ден в едно незабравимо приключение за всяко дете.

Програмата осигурява на децата 5 часа в англоезична среда, изпълнени с различни занимания по забавен английски език, разнообразни изкуства и нетрадиционни спортове.

Преподавателите използват мултимедия и най-модерна интерактивна методика на обучение, която има за цел да развие способността на децата да общуват свободно на английски език. Чрез динамични игри, забавни упражнения, работа по проекти и учене чрез преживяване, те усвояват нови знания и свикват да използват английския език с лекота!

Всеки час се води от различен преподавател, професионалист в областта си. Тази динамика поддържа интереса на децата през целия ден.

Програмата се провежда всяка събота през учебната година от 10:00 до 15:00 часа и е подходящ за деца от 4 до 14 години.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Спектакъл „Косвени щети”

от 24 до 29 септември

Истинските истории от Втората световна война, разказани през очите на жените, ще „оживеят” със спектакъла „Косвени щети” на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „ПИЕРО”.

Представлението е по книгата на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич – „Войната не е с лице на жена”.

Фестивалът ще продължи от 24 до 29 септември и цели да подпомогне развитието и популяризирането на професионалното куклено-театрално изкуство, залагайки на вкуса към различните форми и нетипичното, а именно постановки за възрастни в кукления театър.

След успешния дебют на новото пространство за алтернативни театрални формати на Театър Азарян, сцена Backstage, сега спектакълът „Косвени щети” ще гостува в Държавен Куклен Театър - Стара Загора на 27 септември от 17:30 ч.

Повече информация за събитието тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Камерна изложба „Стенописите от Трапезица през погледа на художника Васил Димов (1878 -1941)”

от 10 юли до 30 октомври

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново на 10 юли се открива камерна изложба под надслов „Стенописите от Трапезица през погледа на художника Васил Димов (1878 -1941)”.

Тя включва 7 големи маслени копия на стенописи от църквите на Трапезица, които художникът изработва през 1903-1904 г., непосредствено след приключване на разкопките на хълма през 1900 г. Освен тях ще са показани и серия акварелни рисунки и ескизи, свързани с художествената украса на разкопаните по това време 14 църкви.

Копията, рисувани от художника Васил Димов, имат много по-съществено значение от обикновена художествена документация, тъй като за голяма част от стенописите, открити в началото на ХХ в. на Трапезица, а и за някои стенописни композиции от църквата „Св. Ап. Петър и Павел”, те остават единствената надеждна информация.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Изложба живопис „Ценности” на Светлин Русев и ученици

от 5 септември до 5 октомври

На 5 септември в залите на втория етаж на галерия „Серякова къща” в Троян се открива изложба живопис на акад. Светлин Русев и ученици, озаглавена е „Ценности”.

Колекцията, която ще бъде представена, включва общо 33 специално подбрани творби на именития майстор, както и на няколко негови ученици, вече утвърдени автори – Милко Божков, Стилиян Атанасов, Иван Велчев-Йово, Валентин Колев, проф. Атанас Атанасов.

Изложбата се реализира по идея на кмета на Троян Донка Михайлова и троянци и гостите на града ни ще могат да я видят до 5. октомври.

Кой е Светлин Русев (1933-2018 г.)

Роден в с. Върбица, Плевенско. През 1959 г. завършва живопис при Дечко Узунов в Националната художествена академия. Председател на Съюза на българските художници (СБХ) от 1973 г. до 1985 г., после директор на Националната художествена галерия. Действащ член е на БАН от 2003 г. Носител на множество наши и чужди награди. Един от най-известните и ценени български художници от втората половина на 20. век, сред водещите фигури в българската култура в последните няколко десетилетия. Негови творби са изложени в Националната художествена галерия в София и в много художествени галерии и частни колекции в България и по света. Известен е и с изключително богатата си колекция на стари български автори, за която се разгоряха спорове след смъртта му.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Ruse Summer Free Tour

от 4 май до 30 септември

На 4-ти май 2019 г. за четвърта поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на града.

Както и предишните три сезона, туровете ще се провеждат всяка събота от месец май до месец септември включително. Ще започват от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди зад местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата инициатива Ruse Summer Free Tour стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея участват група приятели от Русе, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в Тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява свободен дух, за какъвто претендира и градът на провеждането му. “Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е да се помогне на Русе да се доближи до своя потенциал и индиректно да подобри икономическото състояние на жителите му”, казва от името на екипа организаторката на тура Десислава Михайлова.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ИЗ БЪЛГАРИЯ

Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта

от 11 юли до 27 септември

След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, е време за лятната поредица концерти, които този пък носят заглавието Electronic Summer. Те ще се проведат от юли до септември във ВарнаСозополСофияПловдивКазанлък и Благоевград.

11 юликлуб Ментол, Варна | 22:00 ч.

12 юли, клуб Мишел, Созопол | 21:00 ч.

23 август, Сохо, София | 21:00 ч.

24 август, бар Конюшните, Пловдив| 21:00 ч.

29 август, Джаз фестивал Казанлък

20 септември, клуб Безистен, Пловдив | 20:00 ч. 

27 септември, Stage Bar, Благоевград | 21:00 ч.

Повече информация тук. 

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин